Helyi közélet

2007.12.18. 19:04

Mindent a szemről

<p>Nyírábrány – Hat csapat vett részt azon a szemészeti vetélkedőn, amit december 12-én tartottak Debrecenben, s a határmenti község diákjai csupán egyetlen ponttal maradtak el a legjobb teljesítménytől.</p>

Az általános iskolásoknak hirdetett megmérettetésnek évek óta a KettessyAladár Általános Iskola ad otthont, a rangos zsűrit pedig szemészorvosok, valamint Serfőzőné Bencsik Margit, a városi vöröskereszt elnöke alkotta.

– Minden évben készülünk a szemészeti vetélkedőre, így idén sem volt kérdés a részvétel. A változatos feladatsor mindegyike a szemmel kapcsolatos kérdésekre kereste a választ. Meg kellett nevezni a részeit, ismerni kellett a legkülönfélébb szembetegségeket, valamint az ide kapcsolódó legfontosabb elsősegély nyújtási ismeretekről is számot kellett adni – tudtuk meg Bagoly Béláné felkészítő tanártól, aki azt is elárulta, a gyerekeket az állatok látásával kapcsolatos feladatokat tartották a legérdekesebbnek.

Csapattagok: Erdei Fanni, Kötélverő Kitti, Márton Cintia, Tiszamarti Kristóf

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában