Helyi közélet

2007.12.06. 10:07

Közös megoldásokat kerestek

<p>Püspökladány - A vajdák a város vezetésével tanácskoztak a romákat érintő problémákról. A beszélgetés témája a hátrányos helyzetű - magyar és roma - emberek jelenlegi helyzete, ezen társadalmi rétegek támogatása volt.</p>

Kerekasztal beszélgetést tartott Kovács András fővajda és a 13 alvajda a város képviselőivel, november 26-án a Dorogi Márton Művelődési Központban. A beszélgetés témája a hátrányos helyzetű - magyar és roma - emberek jelenlegi helyzete, ezen társadalmi rétegek támogatása volt.

Arnóth Sándor polgármester és Petőné Papp Margit alpolgármester kijelentette mindent megtesz, hogy a város hátrányos helyzetben levő rétegeinek tagjai is felzárkózhassanak a társadalom magasabb szintjén élő részeihez. Kiss Zsigmond, képviselő az újtelepi városrész fejlesztéséről beszélt. Tóth Sándor, a Karacs Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola és Koncz Tiborné ifjúságvédelmi felelős támogatja a vajdák rendszeres látogatását az iskolákban, a tanműhelyben.

Krocsek Zoltán rendőrkapitány és Szilágyi Erika sajtóreferens a bűnmegelőzésről és a közbiztonság fenntartásáról beszélt. A rendőrség képviselői kifejezték együttműködésüket a vajdákkal és a romákkal.

Örülünk az együttműködésnek

- Mi különösen örülünk, hogy létrejött az együttműködés a rendőrség és a vajdák között - mondta Kovács András fővajda. - Püspökladánynak - folytatta - még sosem volt ilyen tiszteletreméltó rendőrkapitánya. Hasonlókat mondhatok a polgármesterrel és a képviselővel való kapcsolatunkról is.

Minden negyedévben szeretnénk egy kerekasztal beszélgetést tartani a város vezetésével és képviselőivel, a közös problémamegoldások érdekében.

A felzárkóztatás során elért eredmények:

- Az újtelepi, hátrányos helyzetű általános és középiskolások ingyenes buszbérletet kaptak.
- Az idősotthon előtt parkolót építettek.
- Utakat újítottak fel.
- Az újítások és a támogatások az önkormányzat érdemei.

 

Zagyva Nikolett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában