Helyi közélet

2007.12.09. 17:10

Kész a koncepció

<p>Nyíracsád – Megvitatta a helyi képviselő testület a jövő évi költségvetés koncepcióját, pontos számadatok nélkül, a legfontosabb irányelvekben jutottak egyezségre.</p>

– Fő célunk a következő évben a költségvetési gazdálkodás stabilizálása, melynek érdekében csak olyan beruházásokat indít el az önkormányzat, amihez minimális önrésszel kell hozzájárulni. Az áthúzódó nagyberuházások, mint például a szennyvízprogram, óriási mértékben terhelték meg az idei költségvetést, ami átmeneti nehézséget is okozott, a következő évre azonban mindössze két kötelezettségvállalása van az önkormányzatnak.

Ezek anyagi vonzata töredéke az előző évi kötelezettségvállaláshoz képest – fogalmazott Katona Gyula polgármester, aki azt is elmondta, hogy a következő évben még inkább szem előtt tartják a takarékos létszámgazdálkodást is. Bíznak a pályázati lehetőségekben, hisz a várhatóan nehéz anyagi helyzet ellenére sem szeretnének lemondani a fejlesztésről.

Megfelelő pályázati kiírásra várnak az iskolai konyha korszerűsítéséhez, a ravatalozó bővítéséhez, az óvoda akadálymenetesítéséhez, a buszvárók felújításához is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában