Helyi közélet

2007.12.19. 15:38

Az ajándékhegy ment Mohamedhez

<p>Átadták a Tipp újság olvasóinak karácsonyi adományait a menekülttábor lakóinak. <DIA alt="Tipp 2007.12.19." height="630" width="850"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Tipp_2007_12_19_/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Tipp 2007.12.19." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Attól, hogy soha, egyetlen akció keretében sem gyűlt össze ennyi ajándék, nagyobb meglepetés is érte a szerkesztőséget. A kezdeti félelmekre – miszerint a menekülttáborban élők nem is igazi debreceniek és majd mit szólnak az olvasók és óriási szégyen lesz, ha két darab szalancukorral állítunk be a Sámsoni útra… – rácáfolt a szeretet. Aki egyszer ugyan már elhatározta, hogy ad és hoz a rászorulóknak, annak sem mindegy, milyen, honnan való embereket tömörít a célszervezet. A mesélő keleti vonások, a libanoni gyerekek távolba néző szeme, a nigériai anya termékeny öle, a koszovói kisfiúk csendes titokzatossága több száz cívisvárosi szívet dobogtatott meg.

 

Csillagszóró, először

A szerkesztőségből előző nap elszállított ajándékokat életkor és szükség szerint válogatták, névre szólóan felcímkézték, hogy mindenkinek jusson valami személyes, majd a befogadó állomás játszóházában karácsonyfát állított Terdik Mária igazgatónő csapata. Mire megérkeztünk, színes közönség ült az ideiglenes nézőtéren, akiknek jó része nem is ismeri e téli ünnepét. (Igaz, a telet sem).

Hamarosan felcsendült az ismerős zene, muzulmán angyalok jöttek sorban, egymás után, hogy valami olyan univerzálisan megható műsort adjanak, amit sosem feledünk. Németül és angolul is felhangzott a dal és kétségbeejtően tiszta magyarsággal idéztek meg a gyerekek a három királyok Jézus-köszöntését. A csillagszórók fényében megvilágosodtunk: ezek a kicsik életükben most először látnak csillagszórót. Miután mindenki kézbe kapta a maga fényes ajándékdobozát, azok furcsamód érintetlenek maradtak. Senki sem esett neki dúvad módjára széttépni a csomagot. Hosszú percekig csak csodálták, hogy az az övék. Csak az övék.

 

Megannyi nyelven

Kedves Olvasók! Csak a szemeket és a kezeket figyeljék. A szemekben öröm és hála van azért, amit a kezükben tarthatnak. Megannyi nyelven üzentek Önöknek egyetlen szót – örömmel adom át: köszönik!

 

KÖSZÖNET

A Tipp újság szerkesztősége ezúton mond köszönetet az együttműködésért Terdik Mária igazgatónőnek; a befogadó állomás valamennyi munkatársának a segítségért és a karácsonyi műsorért. Köszönjük továbbá a Napló-székház valamennyi földszinti dolgozójának az adományozók útbaigazítását.

 

Bereczki-Csák Helga

 

Kapcsolódó anyagok:

  • Önöknél mi szokott lenni a karácsonyi menü?
  • Karácsonyi énekek, dalok
  • Beiglit mindenkinek karácsonyra
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában