Helyi közélet

2007.12.13. 17:44

A rászoruló gyerekeknek adományozott a Dorcas

<p>Debrecen - A Dorcas szervezet külföldi és hazai partnereinek felajánlásaiból adományozott, immáron második alkalommal, a Híd Alapítvány debreceni székhelyén.</p>

„A szegénység nem csak jövedelemhiány, jogfosztottság, leszakadás, hanem az emberi méltóság elvesztése is”.

Második alkalommal rendezte meg ennek a gondolatnak a jegyében a Dorcas Segélyszervezet karácsonyi jótékonysági rendezvényét csütörtökön, a Híd Alapítvány debreceni székhelyének nagytermében.

A „Jóval győzd meg!” című bábelőadás után a Dorcas munkatársai hátrányos helyzetű családokban élő gyermekeknek adtak csomagot, mintegy egymillió forint értékben.

A csomagokba helyezett tárgyakat a szervezet külföldi és hazai partnereinek felajánlásaiból szerezte be, melyeket külön válogattak össze fiúk és lányok, illetve a 6-10 és a 10-14 év közöttiek számára.

Az immár tizenhét éves segélyszervezet képviselője a Naplónak elmondta, hogy a 250 csomag sapkát, kesztyűt, iskolai szereket és némi édességet rejt, melyeket azok a gyerekek kapnak, akik a debreceni családsegítő központ nyilvántartása alapján a legrászorultabbak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában