Helyi közélet

2007.11.21. 06:26

Dűlőre jutottak a Csapókertben

<p>Debrecen – Lakossági fórumot tartottak hétfőn este Debrecenben, mely témáját az szolgáltatta, hogy nemrég több csapókerti utca forgalmi rendjét megváltoztatták, akaratlanul is különféle közlekedési problémákat okozva a helyieknek. <dia width="850" height="630" alt="Lakossági fórum a Csapókertben 2007.11.18."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Lakoss_gi_f_rum_a_Csap_kertben_2007_11_18_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Lakossági fórum a Csapókertben 2007.11.18." /></a></dia>&#160;<A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/dulore-jutottak-a-csapokertben/cn/haon-news-hbn_01-20071120-033158"><IMG height="10" src="http://www.boon.hu/sysres/sites/boon/pics/icons/download.gif" width="9" border="0" /><B>Térképek a helyszínről 213 KB</B></A></p>

Zemlényi Jusztina önkormányzati képviselő példaként a Virág utca forgalmát említette, amiből több – felváltva egyirányúsított – utca is nyílik jobbra, balra. A múlt évben a Klapka, a Mikes Kelemen, és a Toldi utcákat leaszfaltozták, ám ezzel jöttek a problémák is.

Bizonyos megfontolások alapján a frissen burkolt Mikes Kelemen utca Virág utcára nyíló részét úgy egyirányúsították, hogy ellehetetlenült a közlekedés: a Kurucz utcán található Kinizsi Pál Általános Iskolát, illetve az óvodát például csak hatalmas kerülővel lehet szabályosan megközelíteni.

Olvasónk javasolta
Szilágyi Richárd Kurucz utcai olvasónk néhány nappal a fórum előtt már megkereste szerkesztőségünket, s vázolta a problémát. Mint írta, a Csapókert felkapott környék, a Kinizsi Pál Általános iskolába sok gyerek jár. A vasúti síneken csak néhány út visz át, így a Kurucz utca is, ahonnan a töltés és a házak közötti keskeny úton el lehet(ett) jutni a vonatállomáshoz és a Kinizsi utcára. A nyár végén ezt a sínek és házak közötti utat leaszfaltozták, ugyanakkor viszont egyirányúvá tették! Ez még nem lenne gond – fejtegette – azonban szerinte nem gondolták át a forgalmi rendet. Mert így az óvodába és az iskolába sokan csak jelentős kerülővel juthatnak el normális úton. Emellett fokozták a Luther és a Huszár Gál utcák kereszteződésben csúcsidőben jelentkező dugót. Ha Kinizsi utca forgalmi irányát megfordítanák – javasolta – akkor a Kinizsi–Kurucz–Kisfaludy utcák, illetve a vasúti töltés tömbje körbejárhatóvá válna, megspórolva a felesleges idegeskedést.

Megfordul a rend

Az iskola szülői munkaközössége és több csapókerti lakó írásban kérelmezte a Mikes Kelemen utca forgalmi rendjének felülvizsgálatát. Egyeseket a rendőrök elkaptak már azért, mert nem akartak kilométereket kerülni igazából teljesen feleslegesen. A pedagógusok attól tartanak, hogy sokan elpártolnak intézményüktől a megközelíthetetlensége miatt.

A fórumon gyerekük testi épségéért aggódó szülők a Kinizsi utca 3-5. szám közötti járda veszélyességére hívták fel a figyelmet, illetve fekvőrendőrrel lassítanák az autósokat.

Szoták Zoltán, a városüzemeltetési osztály közlekedési csoportvezetője az elhangzottakra úgy reagált, hogy várhatóan jövő péntektől megfordítják a Mikes Kelemen utca forgalmi rendjét. A fekvőrendőröket illetően rámutatott: ami egyesek kényelmét szolgálja, az mások közlekedését tönkre is teheti.

-Csapó István


  • Változik a forgalmi rend a belvárosban
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában