Sziréna

2024.04.04. 07:47

Súlyos fordulatot vett az ártatlannak indult esti autószerelés Hajdú-Biharban

A fején sérült meg az aknából navigáló egyeki férfi még 2022-ben. Az ügyben most emeltek vádat.

Haon.hu

Elrontott manőver vezetett súlyos sérüléshez

Forrás: illusztráció / MW-archív

A Debreceni Járási Ügyészség gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki személygépkocsival rosszul manőverezett, melynek következtében a szerelőaknában álló sértett feje megsérült – olvasható a vármegyei főügyészség közleményében.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett megállapodtak abban, hogy a vádlott személyautójának egyik alkatrészét leellenőrzik a sértettnél, mivel a házához tartozó melléképületben van szerelőakna.

2022. október 25-én 19 óra körül a vádlott megjelent a járművel a sértett házánál, behajtott az udvarra, majd a melléképületbe, ahol a szerelőaknában bent állt a sértett, hogy segítsen a vádlottnak az akna fölé állni. A vádlott az autóval már félig az akna fölött állt, amikor előbb leállította, majd újra elindította a motort. Emiatt a jármű megugrott, és egyik kereke a szerelőakna széléről az aknába csúszott, az alatta álló sértett pedig a fején megsérült – írták a közleményben, hozzátéve:

a sértettnek többszörös, 8 napon túl gyógyuló sérülései keletkeztek.

Az ügyben a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság nyomozott.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában