Videóval

2024.03.14. 07:23

Gyermekével lépett vonat elé az anya Debrecennél – megrázó részletek a keddi gázolásról

Hiába vészfékezett a mozdonyvezető, esélye sem volt megállni.

Haon.hu

Ezen a pályán történt a tragédia

Forrás: Tények

Mint megírtuk, egy 50 év körüli nőt és egy gyermeket gázolt halálra kedd éjjel egy Nyíregyháza felé tartó InterCity Apafa és Debrecen között, az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint mindketten a helyszínen életüket vesztették. A tragédiáról a szerdai Tények új részleteket közölt.

A hírműsor szerint öngyilkosság történt, az 53 éves anya és 14 éves kisfia a sínek között ment, amikor elütötte őket a nagy sebességgel érkező vonat. Úgy tudják, a mozdonyvezető a sötétben látott két alakot a síneken, és vészfékezett, de esélye sem volt megállni.

A Tények szerint a gyerekét egyedül nevelő édesanya valamiért magával ránthatta a halálba a fiát is, aki nem tudhatta, hogy anyja mindkettőjükkel végezni akar.

A tragédiával kapcsolatban a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság azt közölte a műsorral, hogy az eset körülményeit büntetőeljárásban vizsgálják. Vagyis, mint arra a Tények is rámutat, az öngyilkosságoknál szokásos közigazgatási eljárás helyett nyomoznak az ügyben, valószínűleg az anya ellen. Egy megkérdezett ügyvéd, Lakatos Olivér szerint ennek megvan az oka.

Az öngyilkosságban közreműködés minősített esetét valósíthatja, meg, vagy ne adj' isten az édesanya a vonat elé lökte a gyermekét, abban az esetben emberölés bűntette is megállapítható

– mondta a szakember, aki szerint a hasonló esetekben azonban a nyomozást megszüntetik, mert az anya is meghalt, így büntetni már nem lehet.

 

Bárki kerülhet olyan krízishelyzetbe, amelyet külső segítséggel tud átvészelni. Ha ön is úgy érzi, hogy segítségre van szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévőknek fenntartott, ingyenesen hívható 06 80 820 111-es telefonszámot!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában