Sziréna

2024.02.27. 11:26

Durván elfajult a közlekedési vita Debrecenben, kétszer is megütöttek egy hatvanéves nőt

A verekedő vádlottat több mint háromszázezer forint pénzbüntetésre ítélte a debreceni bíróság.

Haon.hu

A baleset a Lehel utca egyik szervizútján történt

Forrás: illusztráció / Google Street View

Elítélte a Debreceni Járásbíróság azt a 34 éves férfit, aki egy vitát követően bántalmazott egy nőt. A február 21-i tárgyaláson a vádlott elismerte a tettét, és megbánó magatartást tanúsított, közölte a Debreceni Törvényszék.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat súlyos testi sértés bűntett kísérletében mondta ki bűnösnek, ezért őt 336 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

A tényállás lényege szerint a vádlott 2023. december 23-án 20 óra 50 perc körül személygépkocsijával Debrecenben, Lehel utcai szervízúton közlekedett a Jerikó utca irányába, amely során összeütközött egy vele szemben érkező járművel. A vádlott és a sértett is kiszállt az autójukból és szóváltásba kerültek egymással. A férfi ekkor odalépett a 60 éves nőhöz, akit két alkalommal ököllel arcon ütött.

A bántalmazás miatt a sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban figyelemmel a bántalmazás módjára, a sérült testtájékra, a vádlott szándéka nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult

írta a bíróság.

Súlyosító körülményként értékelték, hogy a vádlott a bűncselekményt ittasna követte el. Az ittas járművezetés vétsége miatt indult büntetőeljárás még folyamatban van. Ugyanakkor a járásbíróság enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a férfi büntetlen előéletű és a cselekmény kísérleti szakban maradt.

A Debreceni Járásbíróság döntését mind az ügyészség, mind a vádlott és védője tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában