Sziréna

2023.12.01. 10:58

Ilyen van? Bosszút akart állni az exén, de kétszer is elnézte a házszámot, ezért a szomszédba dobált Molotov-koktélokat

A férfi összesen háromszor próbálkozott, Debrecenben hoznak ítéletet az ügyében.

Haon.hu

A szomszédok észlelték, és oltották el a tüzet

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, két rendbeli rongálás bűntettének kísérlete és rongálás bűntettének kísérlete miatt 8 év börtönbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte a vádlottat az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2023 májusában – tudatta a Debreceni Ítélőtábla közlésében.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője téves minősítés miatt enyhítésért fellebbezett.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2019 augusztusában a volt sógornője és annak élettársa tulajdonát képező ingatlanhoz indult egy borsodi kistelepülésre. Útközben Molotov- koktélokat készített. A helyszínre érve azonban eltévesztette a házszámot, és a meggyújtott Molotov-koktélokat egy másik ház falához és annak udvarára dobta. Az ott lakó nő ezt észlelte, a vádlottat elzavarta, majd seprűvel és vízzel eloltotta a tüzet.

Néhány héttel később, 2019 októberében, a vádlott az esti órákban a volt élettársa családi házához ment benzinnel megtöltött üvegekkel és flakonokkal, majd szintén Molotov-koktélokat készített, és az éjszakai órákban azokat meggyújtva bedobta az udvarra az ott parkoló autóhoz, de az eszközök kialudtak. A vádlott ezúttal egy trágár feliratot is felfestett az ingatlan kerítésére. Ezután a település egy másik házához is elment, amiről tévesen azt hitte, hogy a volt élettársa tulajdonában van, az udvaron benzint locsolt szét, majd meggyújtotta, a benzines kannát pedig a ház bejáratához dobta.

A szomszéd észlelte a tüzet, számonkérte a vádlottat, hogy mit csinál, aki azt válaszolta, hogy bosszút áll, majd elhajtott a helyszínről. A tüzet a szomszéd és az általa értesített tulajdonos oltotta el.

A Debreceni Ítélőtábla december 4-én 9 órától tárgyalja az ügyet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában