Sziréna

2023.12.01. 11:18

Először egymást, majd mindenki mást meg akartak verni: gyanútlan cigizőt, buszsofőrt, biztonsági őrt

A három vádlott egy sörözőben szólalkozott össze, ezt követően kezdtek ámokfutásba. Ahogy illik, egy bicska is előkerült.

Haon.hu

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Társtettesként elkövetett garázdaság bűntette, testi sértés bűntettének kísérlete, becsületsértés vétsége miatt, mint többszörös visszaesőt 8 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte az lsőfokon eljárt Miskolci Törvényszék 2023 júliusában L. K. A. első rendű vádlottat – tudatta a Debreceni Ítélőtábla közlésében.

A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

K. L. másod rendű vádlottat társtettesként elkövetett garázdaság bűntette miatt 200 óra közérdekű munka büntetésre ítélte. M. K. harmad rendű vádlottat társtettesként elkövetett garázdaság bűntette miatt, mint visszaesőt 70 nap elzárásra és 280 óra közérdekű munka büntetésre ítélte. A vádlott esetében az elzárást büntetés-végrehajtási intézetben kell végrehajtani. Az ítélet ellen első rendű és harmad rendű vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. Az ítélet másod rendű vádlott tekintetében elsőfokon jogerőre emelkedett.

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottak 2019 májusában az esti órákban egy miskolci sörözőben szórakoztak, ahol ittas állapotba kerültek. A másod és harmad rendű vádlott vitatkozni kezdett egymással, ezért a biztonsági őr távozásra szólította fel őket. A két férfi az utcán is folytatta a vitát, ami majdnem verekedésbe torkollott. Éppen kint dohányzott az utcán a sértett, akihez harmad rendű vádlott odalépett, és minden előzmény nélkül ököllel megütötte. Ezt követően a sértettet első rendű vádlott a pólójánál megragadta, és a földre rántotta.

A sértettnek sikerült felállnia, de a vádlottak a villamossíneken keresztül megkergették. Végül bemenekült egy sörözőbe, ahonnan hívta a rendőrséget.

Eközben a biztonsági őr megpróbálta visszafogni az első rendű vádlottat, aki elővett egy kést, és azzal fenyegetőzött. Mindezek után a három vádlott egy újabb vita miatt összeverekedett, aminek a kiérkező rendőrök vetettek véget. 2019 júniusában az első rendű vádlott erősen bódult állapotban, testvérével és a másod rendű vádlottal együtt buszra szálltak.

Az első rendű vádlott amiatt, hogy jegyet kellett vennie, vitába keveredett a buszsofőrrel, aki nem indította el a járművet, majd a biztonsági szolgálattól kért segítséget.

A helyszínre érkező két biztonsági őrt az első rendű vádlott verekedni hívta, provokálta őket majd elővette a bicskáját. Az őrök folyamatosan nyugalomra intették a vádlottat, aki egyiküket nyakon fogta, és az abból szabaduló sértettet ököllel próbálta megütni, majd újra elővette a nála lévő bicskát. Végül a vádlottat, agresszív viselkedése miatt, az egyik őr lefújta gázspray-vel. Ezt követően az első és másod rendű vádlott elhagyták a helyszínt. A kiérkező rendőrök a pályaudvar melletti piac területén elfogták a velük szemben is agresszíven viselkedő vádlottat, és detoxikáló osztályra szállították.

A Debreceni Ítélőtábla december 5-én 8 óra 30 perctől távmeghallgatás keretében tárgyalja az ügyet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában