Sziréna

2023.11.13. 12:51

Milliókat érő zsákmány egy mikepércsi sufniban – így csapott le rá a NAV! – videóval

Bőröndben és sporttáskában lapult az áru.

Haon.hu

Előre csomagolt dohányt találtak egy mikepércsi sufniban a pénzügyőrök, tudatta közleményben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn. Azt írták, október végén a 61 éves férfi lakásán először a rendőrség ellenőrzött, majd amikor a melléképületbe is benéztek, egy dohánnyal kitömött nagy fekete bőröndöt és egy sporttáskára bukkantak.

A több mint 21 kilogramm, zacskókba kiadagolt füstölnivaló láttán azonnal értesítették a pénzügyőröket. Az ingatlan tulajdonosa azt mondta, hogy a nyíregyházi piacon vásárolta a dohányt, amelyből néhány zacskóval már túladott.

nav dohány mikepércs
Forrás: NAV

A NAV munkatársai lefoglalták a 2,3 millió forint értékű terméket. A férfi több millió forint jövedéki bírságra számíthat, de költségvetési csalás bűncselekménye miatt is felelnie kell, írták a közleményben.

A NAV az esettel kapcsolatban figyelmeztet, hogy dohánytermék csak az általuk nyilvántartásba vett regisztrációra kötelezettek között értékesíthető és adható közvetlenül. Dohánylevél „napszámos” munkavégzés ellenértékeként sem adható át az idényjellegű munkát végző munkavállalóknak.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában