Vádemelés

2023.11.15. 10:07

Nem is létezett az interneten hirdetett lucernabála, mégis jó pénzt keresett vele egy nő

Nagyobb kárt okozó csalás miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járási Ügyészség az ellen a nő ellen, aki az ígérete ellenére nem szállította le az ígért, ám de nem is létező takarmányt.

Haon.hu

A bálákat meghirdette, de azok nem is léteztek

Forrás: Illusztráció / MW-archív

A vádirat szerint a fiatal nő 2022. augusztus 24-én egy internetes hirdetési oldalon azt tette közzé, hogy rendelkezik 900 darab nagyméretű, tömörített lucerna bálával és azt nagy tételben kívánja eladni.

Másnap a sértett jelentkezett a hirdetésre, telefonon vette fel a kapcsolatot a vádlott ismeretlen férfi társával, akivel megállapodott a vételárban és ezt követően 33 darab bálát vásárolt meg 1 millió 450 ezer forintért - írja közleményében a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség.

Az ismeretlen férfi kérte a sértettet, hogy az e-mailben megküldött számlán lévő bankszámlaszámra előre utalja át az összeget és amint az megérkezik, azonnal indítani fogják a kamiont a takarmánnyal.

A sértett 2022. augusztus 26-án előre átutalta az 1 millió 450 ezer forintot, és ezt követően telefonon ígéretet kapott arra, hogy másnap fogják szállítani a megvásárolt lucernabálát.

Mint írják, a sértett telefonon történt többszöri sürgetése ellenére azonban a vádlott és ismeretlen társa a takarmányt nem szállította le, mivel a vádlott azzal a hirdetés feladásának időpontjában sem rendelkezett, ezáltal tévedésbe ejtette a sértettet és 1 millió 450 ezer forint kárt okozott neki, amely nem térült meg.

Az ügyben a nyomozást a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság folytatta le.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, továbbá a sértett által az eljárás során előterjesztett polgári jogi igénynek adjon helyt, kötelezze a vádlottat az okozott kár megtérítésére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában