Sziréna

2023.09.07. 12:05

Parkoló autót törtek fel Debrecenben – több mint félmillió forint értékű laptopot vitt el belőle a tettes

A nyomozók négy napon belül azonosították az elkövetőt, a laptopot egy erdős területen találták meg.

Haon.hu

A 43 éves férfi egy földön talált vasrúddal törte be a jármű ablakát

Forrás: police.hu

Egy debreceni férfi tett bejelentést szeptember 2-án arról, hogy a lakása előtt parkoló autóját feltörték, és abból elloptak egy laptoptáskát. A nyomozók adatot gyűjtöttek, amely eredményeként négy napon belül azonosították a feltételezett elkövetőt. A helyi férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. Beismerő vallomást tett – tudatta közlésében a police.hu.

Az eljárás során kiderült, hogy a gyanúsított Debrecenben kerékpározott, amikor észrevette a járműben hagyott táskát. A 43 éves férfi magához vett egy földön talált vasrudat, azzal betörte a szélvédőt, majd kivette a táskát, és mintha mi sem történt volna, tovább kerékpározott. A több mint félmillió forint értékű laptopot egy erdős területen rejtette el, amit a rendőrök megtaláltak, és visszaadtak a tulajdonosnak.

A hasonló esetek elkerülése érdekében a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel figyelmet:

  • A leállított, lezárt autók utasterében üléseken, kalaptartón, műszerfalon ne hagyjanak telefont, táskát, kabátot egyéb értékeket! Ha semmiképpen nem tudják magukkal vinni ezeket a dolgokat, akkor ne a parkolókban, hanem még otthon, elindulás előtt pakolják be a csomagtartóba!
  • Az indítókulcsot soha ne felejtsék az autóban, azt vegyék magukhoz és mindig tartsák biztonságos helyen! Mielőtt elhagyják a gépkocsit, ellenőrizzék, hogy nem maradt-e az utasterében, látható helyen értékes vagyontárgy, műszaki cikk, egyéb használati eszköz!
Forrás: police.hu
Forrás: police.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában