Helyszíni riport

2023.09.05. 20:00

Férje hűtlensége miatt gyújthatta gyermekeire a házat a hajdúböszörményi nő

Ha a tűzoltók pár perccel később érkeznek, nagyobb tragédia történt volna.

Haon.hu

A tűz nyomai még jól láthatóak

Forrás: Czinege Melinda

Korábban megírtuk, hogy péntek reggel egy nő saját magára és gyermekeire gyújtotta hajdúböszörményi otthonukat. A Haon szerkesztősége nem hivatalos forrásokból már értesült az esetről, ezért – míg a rendőrség hivatalos tájékoztatására vártunk – stábunk kedden délben felkereste a helyszínt, hogy többet is megtudjunk a tűzeset körülményeiről.

A kigyulladt ház takaros, új építésű családi házakkal övezett utcában található, mindössze egy-egy, az aszfalton heverő elszenesedett papírdarab sejtette, hogy a közelben történhetett a pár nappal ezelőtti tűzeset. Ekkor már megpillantottuk a tragédia helyszínét. A kertben lévő, megégett kanapé és a korommal körbevett, kitört emeleti ablak még mindig árulkodott a pénteki borzalmakról.

Elszenesedett papírdarabokat lehet még találni az utcán
Forrás: Czinege Melinda

Az egyik szomszéd tisztán emlékszik arra, amikor reggel 6 óra 45 perckor megszólalt a riasztó a családi házban. Előfordult már máskor is, hogy egy belibbenő függöny bekapcsolta a védelmi rendszert, azonban ezúttal érezte, hogy baj van, mivel a riasztó hangja zavaros lett, majd eltompult, mintha megsérült volna. Ekkora szólt a neje, hogy ömlik a füst az utcafronti ablakból.

Az volt a szerencse, hogy a lángok nem terjedtek át a tetőszerkezetre. A tűzoltók azt mondták, ha öt perccel később érkeznek ki, beláthatatlan következménye lett volna

 – mondta.

Az idős házaspár azonnal értesítette a 112-t, akik perceken belül a helyszínre értek. Úgy tudjuk, a család legfiatalabb tagját a kert végében lévő filagóriánál találták meg, jobb karján volt látható sérülés. Vélhetően sikerült az erkélyen keresztül kimenekülnie a szobájából, annak ajtaja ugyanis teljesen leégett, mivel el volt torlaszolva ruhadarabokkal és rongyokkal, azt gyújthatta meg édesanyja. Az idősebbik fiú rosszabb helyzetben lehetett, az ő szobáját érték el először a lángok, azonban az ablakon keresztül feltehetőleg nem tudott kimenekülni.

A férfi nem sokat tudott arról, hogyan keletkezett a tűz, elmondása szerint pletykákra nem szeretett volna hagyatkozni. Saját tapasztalata szerint nagyon tisztelettudó, jó szomszédok, nem tudna róluk rosszat mondani.

Egy megégett kanapé is a tűzről árulkodik
Forrás: Czinege Melinda

Elmérgesedett kapcsolat

Az utcában lakók közül többen is arról számoltak be, hogy egy rendes család él a házban. Habár keveset beszéltek velük, mindig kedvesen köszöntek. Többnyire akkor látták őket, amikor autóval elhagyták a házat. Mint mondták, kissé zárkózottak voltak: garázsból indultak, garázsba érkeztek.

A tragédia hátteréről azonban több részletet is elmondtak. Azt ugyan senki sem tudja biztosan, mi történt pontosan péntek reggel, ám a környékbeliek egybehangzó elmondása szerint családi viszály állhatott a háttérben. 

A családfőt az utóbbi hónapokban nem látták a családi ház környékén, többen úgy tudják, albérletbe költözött egy másik utcába. A tragikus eseményeket az válthatta ki, hogy a férfi feltehetőleg nemrég Spanyolországba utazott egy másik hölgy társaságában.

– Emiatt borulhatott ki szegény nő. Pedig nagyon rendes asszony, viszont egy darabig biztosan nem térhet haza, hiszen annak súlya van, amit tett. Bármi is történt köztük, a gyermekei nem tehettek róla – mondta az egyik ismerősük. Elmondta, előző nap még látta őt, ám nem tűnt feldúltnak vagy zavartnak.

A környékbeliek értetlenül állnak a történések előtt. Hogy valóban miért gyújtotta fel a házat a nő, egyelőre nem tudni, bár a szándékosságot a rendőrség közleménye a nyomozás eddigi állása alapján megerősítette. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában