Sziréna

2023.08.23. 17:42

Vasúti átjárónál ellenőriztek az újfalui rendőrök – egy sofőrrel szemben bírságot szabtak ki

Haon.hu

A rendőrök a MÁV munkatársaival közösen intézkedtek

Forrás: police.hu

A közlekedési balesetek megelőzése és szabályszegések visszaszorítása érdekében a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság munkatársai a 47-es számú főúton tartottak ellenőrzést augusztus 23-án délelőtt. A police.hu közlése szerint a rendőrök a MÁV munkatársaival közösen a biztonsági berendezések  meglétének, állapotának ellenőrzésén túl a vasúti átjáró megközelítésének, és az azon történő áthaladás szabályainak betartására is kiemelt figyelmet fordítottak. Az egyenruhások – tilos jelzésen történő áthaladás miatt – egy sofőrrel szemben szabtak ki közigazgatási bírságot.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság kér, fogadják meg tanácsaikat:

  • A vasúti átjárót megközelíteni csak fokozott óvatossággal szabad!
  • Biztosított vasúti átjáróra járművel csak abban az esetben szabad ráhajtani, ha a teljes sorompó mindként rúdja nyitott véghelyzetben áll, a fényjelző vagy hangjelző berendezés, jelzést nem ad, illetve a fénysorompó vagy a félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó fehér fényjelzést ad.
  • A vasúti átjáróban és közvetlenül vasúti átjáró előtt előzni TILOS!
  • Csak akkor hajtsanak át a vasúti átjárón, ha kétséget kizáróan meggyőződtek arról, hogy semmilyen veszély nem gátolja az áthaladást!
    …hogy mindenki hazaérjen!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában