Összefoglaló

2023.08.17. 08:19

Rosszul sikerült grillezéshez, lehasadt faágakhoz és balesethez is siettek a hajdú-bihari tűzoltók szerdán

Debrecenben egy szén-monoxid-érzékelő jelzése miatt is riasztották az egyenruhásokat.

Haon.hu

A tűz következtében a lakóház áramvezetéke is megégett, valamint a nagy hő hatására a szomszédos épület klíma kültéri egysége is megolvadt

Forrás: Tóth Imre

Egy személyautó padkának ütközött Vámospércsen, a Béke utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A mentőszolgálat az autó vezetőjét kórházba szállította – olvasható a katasztrófavédelem összefoglalójában.

Egy faág hasadt le, és a gyalogos forgalmat veszélyeztette Debrecenben, a Böszörményi úton. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel vágták le az ágat.

Szén-monoxid-érzékelő adott le jelzéseket egy lakásban a debreceni Közép utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók méréseket végeztek a fürdőszobai nyílt égésterű vízmelegítő mellett, de a mérések nem mutatták ki a veszélyes gáz jelenlétét. A lakásban található gáztűzhelyet is beüzemelték a tűzoltók, annak működése közben már jelzett a tűzoltók eszköze is. Az eset során a lakók nem sérültek meg, a gázkészülékek felülvizsgálatáról ők fognak gondoskodni.

Lehasadt fűzfaágat kellett levágniuk a debreceni hivatásos tűzoltóknak Sárándon, a Nefelejcs utcában, mert az az utca gyalogos forgalmát veszélyeztette. A tűzoltók gépezetes tolólétrán keresztül végezték a munkát, motoros láncfűrésszel.

Grillezés közben a sütőtérből kipattanó parázs meggyújtott két tuját szerda délután Hajdúszoboszlón, a Radnóti utcában. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezésre az ott lévő férfi a tüzet eloltotta, az egység az utómunkálatokat végezte el egy vízsugárral. A tűz következtében a lakóház áramvezetéke is megégett, valamint a nagy hő hatására a szomszédos épület klímaberendezésének a kültéri egysége is megolvadt. A tűzesethez a mentőszolgálatra is szükség volt, tájékoztatásuk alapján a férfi az oltás közben megsérült, ezért őt a hajdúszoboszlói orvosi ügyeletre szállították.

A rendőrök 13 személyt állítottak elő

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, ami könnyű sérüléssel végződött – tudatta a police.hu.

A szolgálatot ellátó állomány öt személyt fogott el, akiket bűncselekmény elkövetésén értek tetten.

A rendőrök 13 személyt állítottak elő, ebből öt főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés hat esetben történt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában