A beautiful friendship

2023.08.17. 08:40

Elgáncsolta, majd rálépett a barátnője nyakára a nyírábrányi tinilány

A fiatalkorú lány egy korábbi nézeteltérés miatt lett ideges.

Haon.hu

A fiatalkorú ezután áldozatát otthagyva eltávozott a helyszínről

Forrás: Illusztráció /Shutterstock

Garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség az ellen a nő ellen, aki a nappali órákban az utcán verte meg és szidalmazta barátnőjét.

A vádirat szerint 2022. október 15-én dél körül a sértett Nyírábrányban a buszmegállóból gyalogosan haladt a lakóhelye felé, azonban az egyik útkereszteződésben őt észrevette a szintén gyalogosan haladó vádlott. Az elkövető egy korábbi nézeteltérésük miatt ideges lett, a sértett háta mögé lépve őt a felsőtestén kézzel meglökte, ezért a sértett szembefordult a vádlottal, aki ekkor lábbal kigáncsolta. A sértett egyensúlyát vesztve a földre esett, ahol a vádlott rálépett a nyakára, miközben őt hangosan szidalmazta, trágár szavakat kiabált.

A fiatalkorú ezután áldozatát otthagyva eltávozott a helyszínről. A sértettnek a a barátnője bántalmazása következtében nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos és horzsolásos sérülései keletkeztek.

A vádlott olyan kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartást tanúsított, amely alkalmas volt arra, hogy az utcában lakókban, illetve a cselekeményt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltsen. Az ügyben a nyomozást a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság folytatta le.

A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a fiatalkorú vádlottat intézkedésként bocsássa próbára és állapítsa meg, hogy a próbaidő tartama alatt a törvény kötelező rendelkezésénél fogva pártfogó felügyelet alatt áll.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában