Sziréna

2023.07.03. 11:13

Két nap alatt kilenc migránst találtak Mezőpeterdnél

Egy román embercsempész is őrizetben.

Forrás: illusztráció / MW-archív

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a hétvégén több alkalommal is intézkedtek illegális migránsokkal, továbbá egy embercsempészt is elfogtak, olvasható a police.hu-n.

A rendőr-főkapitányság rendőrei Mezőpeterd közigazgatási területén, a 42-es számú úton, július 1-jén hajnali negyed egykor egy román személygépkocsit és annak román állampolgárságú vezetőjét ellenőrizték. A járműben rajta kívül 4, magát pakisztáni és 3, magát bangladesi állampolgárnak valló külföldi utazott. A rendőrök a külföldieket előállították, majd átadták a román hatóságnak. A rendőr-főkapitányság a 48 éves román férfivel szemben embercsempészet bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A nyomozók a férfit gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – hívták fel a figyelmet a rendőrségi közleményben.

Szintén ebben a térségben, július 2-án 13 óra 30 perckor a magyar-román közös szolgálatellátás során egy pakisztáni férfit tartóztattak fel a rendőrök. Másnap 4 óra 50 perckor egy tunéziai férfit fogtak el. A külföldiek sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért előállították őket, majd idegenrendészeti meghallgatásukat követően mindkettőjüket átadták a román hatóságnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában