Sziréna

2023.05.16. 11:47

Beavatkozó tűzoltók közé hajtott egy autós Hajdúszoboszlón – fotókkal

Összeszedte az összes bóját, fékezés nélkül elhagyta a helyszínt.

Beavatkozó tűzoltók közé hajtott egy autós Hajdúszoboszlón

Forrás: Napló-archív

Hétfő este Hajdúszoboszlón, a Szilfákalja utcában egy, a járműforgalmat veszélyeztető, lehasadt faág levágásához vonultak a fürdővárosi hivatásos tűzoltók. A beavatkozás közben a tűzoltók szabályoknak megfelelően eljárva a tűzoltóautóval az út szélén megálltak, a motor járt, megkülönböztető fényeket használtak, egy sávot pedig kibójáztak a művelet biztonsága érdekében. 

A műszaki mentés végéhez közeledve egy hatalmas csattanásra lettek figyelmesek. Egy arra közlekedő autó a hanghatás kíséretében „kapta el” az első kihelyezett bóját, azonban a sofőr ahelyett, hogy megállt volna, nagy sebességgel összeszedte az összes bóját, majd elhagyta a helyszínt.

Hiába jeleztek neki, több autós is dudált, hogy álljon meg, a fekete autó haladt tovább. Bár most csak nagy riadalmat okozott a figyelmetlen sofőr, sérülés nem történt, azonban a bójasor között lehetett volna egy tűzoltó is. 

A Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az eset kapcsán rámutatott, mivel egy beavatkozásnál a tűzoltóautókon a fények fel vannak kapcsolva, azt észre kell venniük az arra közlekedőknek. Papp-Kunkli Nóra hangsúlyozta, úgy kell megközelíteni a területet, hogy az autó meg tudjon állni, hiszen a bóják között lehet egy tűzoltó is, aki abban a tudatban végzi a munkáját, hogy biztonságban van, hiszen le van zárva a terület. 

KD

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában