Lezárt akta

2023.02.15. 11:06

Lecsapott a hajdú-bihari drogdílerekre a rendőrség, újabb bevétel helyett a tárgyalóterem vár rájuk - videóval

A rendőrök befejezték a nyomozást, innen már az ügyészségé a főszerep.

A rendőrök fehér port találtak a nyomozás során

Forrás: police.hu

A biharkeresztesi rendőröknek olyan információ jutott a tudomására, hogy egy berekböszörményi férfi a 30 éves fiával új pszichoaktív anyagot és kábítószert árul a községben és a környező településeken. A nyomozók részletes adatgyűjtést végeztek és számos bizonyítékot gyűjtöttek be S. Árpáddal és fiával, H. Arnolddal szemben, majd 2021. december 19-én elfogták, majd előállították őket a rendőrőrsre - olvasható a rendőrség tájékoztatásában.

A kapcsolatrendszerük feltérképezése további két kábítószer-terjesztő előállítását eredményezte. A biharkeresztesi R. Sándortól amfetamin származékot, míg a magyarhomorogi G. Józseftől új pszichoaktív anyagot vásároltak rendszeresen továbbértékesítési céllal. A rendőrök több helyszínen is kutatást tartottak. Fehér port, kábítószergyanús növényi törmeléket, valamint a mérésükhöz és a csomagolásukhoz szükséges kellékeket találtak és foglaltak le.

A nyomozók mind a négy férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amit az illetékes járásbíróság 2021. december 22-én S. Árpád, R. Sándor, valamint G. József esetében elrendelt, míg H. Arnold bűnügyi felügyeletéről döntött.

A rendőrök vagyonvisszaszerzés keretében készpénzt és aranyat is lefoglaltak a legális jövedelemmel nem rendelkező férfiaktól.

Pénzt is foglaltak le a rendőrök
Pénzt is foglaltak le a rendőrök
Forrás: police.hu

A minden részletre kiterjedő nyomozás során az elkövetői kör további két személlyel bővült. K. Imrével szemben kábítószer birtoklása bűntett, K. Jánossal szemben új pszichoaktív anyaggal visszaélés vétség miatt folyt nyomozás.

A Biharkeresztesi Rendőrőrs az apával és fiával szemben bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem, valamint új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást, míg R. Sándornak bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem, G. Józsefnek pedig bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaéles bűntett gyanúja miatt kell felelnie.

A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában