Sziréna

2023.02.09. 15:37

Életveszélyesen megkéselte osztálytársát Debrecenben – bűnügyi felügyelet alatt a tini

Akár öt évre is rács mögé zárhatják.

Őrizetben a diáklány

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Ahogy már korábban írtuk, január 25-én Debrecenben, a Sinai Miklós utcában két 16 éves diáklány féltékenységből összeverekedtek, majd az egyik egy késsel támadt osztálytársára, akit többször meg is szúrt, és életveszélyes sérülés miatt kórházba kellett szállítani.

A Debreceni Járásbíróság február 9-én az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig, de legfeljebb négy hónapig elrendelte a gyanúsított bűnügyi felügyeletét – tudatta a törvényszék közlésében.

A bíróság rendelkezett arról is, hogy ez idő alatt a vádlott a bejelentett lakhelyét engedély nélkül nem hagyhatja el, csak hetente egy napon három órára a mindennapi élet szokásos szükségleteinek biztosítása érdekében. A bűnügyi felügyelet szabályainak betartását a terhelt mozgását nyomon követő technikai eszközzel kell ellenőriznie az illetékes rendőrkapitányságnak.

Az elsődlegesen szükséges nyomozati cselekmények elvégzését követően a fiatalkorú lányt a mai napon vette őrizetbe a rendőrség. A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség a gyanúsított bűnügyi felügyeletének elrendelését indítványozta, amelyet a bíróság megalapozottnak talált.

A bűncselekmény különös tárgyi súlyú, azt a törvény 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel rendeli büntetni. 

A gyanúsított bűnösségének megállapítása esetén a kiszabható szabadságvesztés leghosszabb tartama 5 év, amely alapján megalapozottan feltehető, hogy a büntetőeljárás során elérhetetlenné válna, így különösen megszökne, elrejtőzne.

A bíróság álláspontja szerint a nyomozás még a kezdeti szakaszban van, az ügyben további eljárási cselekmények, így folytatólagos tanúkihallgatások, valamint eddig ki nem hallgatott tanúk felkutatása és kihallgatása szükséges.

A gyanúsított és a sértett iskolatársak, a közöttük történtekre és az előzményekre való tekintettel tartani lehet attól, hogy a gyanúsított újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. A bíróság végzése végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában