Sziréna

2023.02.06. 18:57

Két hajdú-bihari tűzoltó a Törökországba induló mentőcsapatban

Tíz napon keresztül segítenek majd a földrengés áldozatainak.

A HUNOR Mentőszervezet 50 fővel és két keresőkutyával segíti majd a mentést

Forrás: Illusztráció/Napló-archív

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára indítja útnak Törökországba a február 6-i földrengés következményeinek felszámolásához segítséget nyújtó mentőcsapatot – tudatta a katasztrófavédelem közlésében.

A hivatásos tűzoltókból álló HUNOR Mentőszervezet 50 fővel és két keresőkutyával segíti majd a mentést. Tagjai tíz napon keresztül 24 órás munkavégzéssel, két váltásban, teljesen önellátó módon képesek étel, ital, fűtés, víz, szállás, energia és üzemanyag igénylése nélkül dolgozni.

A mentőszervezet számos gyakorlaton és európai uniós misszióban vett már részt, dolgoztak Ukrajnában, Japánban, Macedóniában, a 2014-es szerbiai árvíznél, de Magyarországon is többször helytálltak: mentettek a 2013-as történelmi dunai árvíznél, a rendkívüli hóhelyzetben, és egy fővárosi házrobbanásnál is végeztek kutatómunkát.

A mentésben két Hajdú-Bihar vármegyei tűzoltó is részt vesz: a debreceni Nagy László százados és a püspökladányi Fegyverneki Máté főtörzsőrmester.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában