Évforduló

2023.01.02. 17:50

Jubileumot ünnepelnek a tűzoltók Nyíradonyban és Hajdúböszörményben

Tízéves a két tűzoltóság.

Forrás: katasztrófavédelem

Tíz éve, január elsején álltak először szolgálatba hivatásos formában a nyíradonyi és a hajdúböszörményi tűzoltók. Tíz éve alakultak meg az őrsök a két városban. A katasztrófavédelem hétfői közlése szerint szolgálati jelet vehettek át a kezdetektől helyt álló tűzoltók a tízéves munkájukért.

Nyíradonyban jutalmazták Terdik György századost, a Nyíradonyi Katasztrófavédelmi Őrs őrsparancsnokát; Kiss László Zoltán törzsőrmestert; Kujbus Ferenc törzsőrmestert és Polgár Sándor törzsőrmestert, szerparancsnokokat. Miron Roland őrmester és Tóth Ferenc őrmester gépjárművezetők, valamint Téglási Szabolcs őrmester beosztott tűzoltó is átvehette az elismerést. Nyíradonyban kezdte pályafutását, ám azóta már a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot erősíti a megyében Csaba György százados.

Hajdúböszörményben 10 éve hivatásos Nagy Imre címzetes zászlós szerparancsnok, továbbá Csuka Ernő címzetes törzsőrmester és Fesető Tamás őrmester, beosztott tűzoltók. Elismerést kaptak még Gorzsás István címzetes törzsőrmester és Szabadi Tamás címzetes törzsőrmester gépjárművezetők. Takács István főtörzsőrmester szintén Hajdúböszörményben vonult társaival, jó pár éve pedig a Megyei Műveletirányítási Ügyelet műveletirányító referenseként lát el szolgálatot.

A belügyminiszter, Pintér Sándor által aláírt határozatokat Szabó Imre alezredes a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megbízott igazgatóhelyettese adta át. Munkájukat az igazgatóság nevében megköszönte és gratulált az elismerésekért.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában