Garanciákat szeretne a polgármester

2023.01.04. 12:58

Cél, hogy Nádudvarnak is legyen mentőállomása

Minőségi ugrást jelentene a sürgősségi betegellátásban.

Illusztráció

Forrás: MW-archív

Nádudvar abban a szerencsés helyzetben van, hogy a négy felnőtt és a két gyermek háziorvosi praxis, valamint a két fogorvosi státusz is betöltött. Az orvosi ügyelet megyei szinten átszervezés előtt áll, és Maczik Erika polgármester nem tartja kizártnak, hogy az nem fog jól működni. Ha azonban az orvosi ügyelet nem helyben történik, akkor mindenképpen garanciákat szeretne arra, hogy nem sérül a nádudvari lakosok egészségügyi ellátáshoz való hozzáférése. Azaz a mentőnek vagy a szakképzett személyzetnek 15 percen belül a helyszínre kell érnie, ha azt az adott eset indokolja. Azzal együtt persze, hogy az úthálózat minősége javul, megfelelő az eszközellátottság, a mobilitás, akkor jól működhet, hogy ha nem helyben van az ügyeletes orvos. 

Maczik Erika, Nádudvar polgármestere
Forrás: Napló-archív

A mentési pont egy nagyon jó logisztikai kiinduló bázis lehet. Az Országos Mentőszolgálat Püspökladány és Hajdúszoboszló irányából is küldhet segítséget. A cél azonban az – és ebben jól együtt tudnak működni az Országos Mentőszolgálattal –, hogy mentőállomássá fejlődjön a nádudvari mentési pont. Ez azon túlmenően, hogy 24 órás szakképzett jelenlétet biztosítana, jelentős előrelépés lenne az eszközpark tekintetében is.

Ez minőségi ugrást jelentene a sürgősségi betegellátásban.

CH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában