Börtönbe kerülhet

2022.10.18. 09:26

Alig várta a nyugdíjat a nő, igaz, egy idős, debreceni férfit kellett kifosztania miatta

A Debreceni Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki a sértett lakásából pénzt lopott, miközben a férfi aludt.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A vád szerint a vádlott február 9-én Debrecenben sétált, amikor találkozott a 69 éves sértettel. A nő felajánlotta neki, hogy hazakíséri. A férfi otthonába mentek, ahol beszélgettek, és a nő elkérte a sértett telefonszámát azzal a szándékkal, hogy később még találkozzanak. A vádlott a beszélgetésük során megtudta, hogy a férfi nyugdíja február 11-én fog a számlájára érkezni és meg akarta szerezni a pénzt - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A fenti napon reggel a nő többször is felhívta telefonon a sértettet és megbeszélték, hogy aznap délelőtt találkoznak. A délelőtti órákban együtt mentek el egy Debrecenben található bankautomatához, ahol a férfi összesen 270 ezer forint készpénzt vett fel, amit a kabátjának egyik zsebébe tett, ezt a vádlott megfigyelte.

Ezután a sértett a korábban magával vitt pénzből 20 ezer forintot adott a vádlottnak, amit a nő telefonkártya feltöltésére, élelmiszer és alkoholvásárlásra elköltött.

A vádlott és a sértett ezután a férfi lakásába mentek, ahol a férfi a fogasra akasztotta a kabátját, amiben továbbra is benne volt a felvett pénzösszeg. Az egyik szobában leültek és beszélgettek, közben a férfi szeszes italt fogyasztott, majd rövid idő elteltével elaludt.

Az elkövető kihasználta azt, hogy a férfi alszik és kabátja zsebéből ellopta a 270 ezer forintot, majd távozott a lakásból.

A férfi késő délután ébredt fel és akkor észlelte, hogy ellopták a pénzét, majd feljelentést tett a Debreceni Rendőrkapitányságon, a nyomozás során pedig kérte kárának megtérítését.

A Debreceni Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő, különös visszaeső vádlottal szemben kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Vádiratában a járási ügyészség börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a járásbíróság adjon helyt a sértett kártérítési igényének.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában