Hamar lekapcsolták

2022.09.21. 10:11

Visszaélt testvére személyes adataival a konyári férfi

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki egy rendőri igazoltatás alkalmával a sajátja helyett a testvére adatait közölte.

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A vádlott 2021. március 24-én a késő esti órákban Hencidán tartózkodott, amikor is vele szemben rendőri intézkedésre került sor. A vádlottnál semmilyen okmány nem volt, azt bemutatni nem tudta, ezért személyes adatait bemondás útján ellenőrizte a rendőrség - írja közleményében a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A vádlott a fenti időpontban szabálysértést követett el, ezért őt a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság 150 ezer forint helyszíni bírsággal sújtotta. Az ezzel kapcsolatos nyomtatványon az intézkedő rendőr a vádlott által közölt, a testvére személyes adatait rögzítette, majd azt a férfi a testvéreként saját kezűleg írta alá. A vádlott testvére a kiszabott helyszíni bírságot kellő időben nem fizette meg, ezért a Debreceni Járásbíróság jogerős végzésével azt 30 nap szabálysértési elzárásra változtatta át. A járásbíróság szabálysértési eljárásában derült fény arra, hogy a szabálysértést nem a nyomtatványon szereplő testvér valósította meg. A vádlott fenti cselekményével hamisan vádolta szabálysértés elkövetésével a testvérét, továbbá közreműködött abban, hogy a hatóságok valótlan adatot foglaljanak közokiratba.

Az ügyben a nyomozást a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság folytatta le.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő, visszaeső vádlott ellen közokirat-hamisítás bűntette és szabálysértésre vonatkozó hamis vád vétsége miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A vádiratban indítványozta, hogy a járásbíróság a vádlottat börtönbüntetésre ítélje és mellékbüntetésül tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában