Újabb fejlemények

2022.09.05. 20:00

Még mindig nincs túl az életveszélyen a benzinkúton történt robbanás egyik sérültje

Négy személy testszerte súlyos égési sérüléseket szenvedett – megtudtuk, hogy vannak most.

Forrás: Napló-archív

Négy súlyosan égett sérültet szállítottak a Debreceni Egyetem (DE) Klinikai Központ Bőrgyógyászati Klinika égési intenzív osztályára augusztus 30-án, miután robbanás történt egy benzinkútnál tartálytakarítási munkálatok közben. Azóta két beteget a lakóhelyükhöz közeli egészségügyi intézménybe szállítottak, ahol ellátásuk folytatódik – tájékoztatta a Hajdú Online-t a DE. A cívisvárosi kórházban maradt két sérült egyike intenzív osztályos ellátásra szorul, állapota súlyos, életveszélyes. A másik sebesültet fekvőbeteg osztályon kezelik, állapota stabil, de még több műtét vár rá.

Ahogy arról portálunk korábban beszámolt augusztus 30-án, kedden 16 óra körül történt a baleset egy Mikepércsi úti töltőállomáson. Egy cég alkalmazottjai az egyik tartály tisztítását végezték, amikor eddig tisztázatlan körülmények között bekövetkezett a robbanás. Az üzemanyagkút karbantartási munkák miatt zárva volt akkor. Az esethez négy mentőegységet, köztük a debreceni rohamkocsit riasztotta a mentésirányítás. Négy személy testszerte súlyos égési sérüléseket szenvedett, ezért a mentők infúziót kötöttek be, fájdalmaikat gyógyszerekkel, valamint speciális égési kötszerekkel csillapították, majd azonnal égési centrumba szállították őket súlyos, de stabil állapotban.

A Debreceni Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A baleset körülményeinek pontos tisztázása érdekében a rendőrök szakértők bevonása mellett folytatják a nyomozást. 

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában