Sziréna

2022.08.31. 11:13

Kiderült, mi okozta a robbanást a debreceni benzinkúton

Az égési centrumba szállították a sérülteket.

Forrás: Molnár Péter

Információink szerint robbanás történt kedden Debrecenben, az egyik Mikepércsi úti benzinkúton. A Hajdú Online-t Ménes Dávid, az Országos Mentőszolgálat regionális kommunikációs munkatársa arról tájékoztatta, hogy az esethez 4 mentőegységet, köztük a debreceni rohamkocsit riasztotta a mentésirányítás. 

A robbanás következtében bajtársaim 4 középkorú férfit láttak el testszerte súlyos égési sérülések miatt, ezért a mentők infúziót kötöttek be, fájdalmaikat gyógyszerekkel, valamint speciális égési kötszerekkel csillapították, majd azonnal égési centrumba szállították őket súlyos, de stabil állapotban

– tudatta kérésünkre. 

A rendőrség közlése szerint kedden 16 óra körül érkezett hozzájuk a bejelentés, miszerint a benzinkúton robbanás történt. A töltőállomás karbantartási munkák miatt zárva volt a baleset idején.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy cég alkalmazottjai az egyik tartály tisztítását végezték, amikor eddig tisztázatlan körülmények között bekövetkezett a robbanás. 

A Debreceni Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A baleset körülményeinek pontos tisztázása érdekében a rendőrök szakértők bevonása mellett folytatják a nyomozást.

A haon.hu szerda délután érdeklődött a Debreceni Egyetem sajtóosztályánál a sérültek hogylétéről. Mint megtudtuk, jelenleg mind a négyen stabil, de súlyos állapotban vannak. Erről bővebben ebben a cikkünkben számoltunk be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában