Fotókkal, videóval

2022.09.01. 07:17

Robbanás egy debreceni benzinkúton: mindent beborító füstről és égett szagról beszélt az egyik környékbeli

Nem a MOL szakemberei, hanem alvállalkozó dolgozott a karbantartáson, hangzott el a szerda esti Tényekben.

Forrás: Molnár Péter

Mint megírtuk, kedden délután robbanás történt egy Mikepércsi úti benzinkúton. A rendőrség kapcsolódó közleménye szerint egy cég alkalmazottjai az egyik tartály tisztítását végezték, amikor tisztázatlan körülmények között bekövetkezett a robbanást. Négy embert szállítottak kórházba égési sérülésekkel, állapotuk súlyos, de stabil.

A balesetről szerda esti adásában a Tények is beszámolt. Megkeresésükre a MOL közölte,

a karbantartási munkákat nem az ő szakemberei végezték, hanem egy alvállalkozó cég munkásai, és a robbanás akkor történhetett, amikor már majdnem végeztek a munkával.

A hírműsor egy környékbeli férfival is beszélt. Ő elmondta, hogy a robbanás után azonnal kiment az utcára, akkor már füst borította be a környéket, és erős égett szagot érzett.

A Tények úgy tudja,

az alvállalkozó emberei egy speciális ventilátorral szellőztették a tartályt, de valószínűleg még maradt benne benzingőz. Az pedig akkor robbanhatott be, amikor egy munkás a közelben kalapálni kezdett, ami szikrázott.

Az ügyben a rendőrség szakértők bevonásával nyomoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában