Összefoglaló

2022.08.01. 07:49

Kerítésre, autóra szakadt faágak miatt is zúgott a láncfűrész Debrecenben

A tűzoltók még vasárnap is a viharkárok felszámolásán dolgoztak. Ügyeleti hírek.

Forrás: illusztráció / Napló-archív

Vasárnap is jellemzően a viharkárok felszámolása miatt riasztották a tűzoltókat Hajdú-Biharban, tudatta ügyeleti összefoglalójában a megyei katasztrófavédelem.

Kerítésre szakadt egy nagy faág Debrecenben, a Virág utcában. A város tűzoltói láncfűrésszel távolították el az ágat. Parkoló autóra borult egy faág Debrecenben, a Mikes Kelemen utcában, a tűzoltók ott is láncfűrésszel avatkoztak be. Hajdúnánáson a forgalmat akadályozta egy nagy fa, amely az úttestre dőlt, a helyszínen a hajdúnánási hivatásos tűzoltók intézkedtek. Úttestre dőlt egy fa Hajdúböszörményben, a Koppány utcában is. Ide a helyi hivatásos tűzoltók vonultak, majd motoros láncfűrésszel oldották meg a helyzetet.

Egy huszonkét méteres fa egyik ága hasadt le Debrecenben, a Ruyter utcában, oda riasztották a város tűzoltóit, de ezt követően vonultak a debreceni hivatásos tűzoltók még a Kartács utcába, a Babits Mihály utcába, a Bihari utcába, az Őz utcába és a Pacikert utca végébe is. Minden helyszínen lehasadt faágakat kellett levágniuk.

Berekfürdőn, a Berek téren is műszaki mentés miatt riasztották a tűzoltókat. A püspökladányi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el a lehasadt ágakat. Hajdúböszörményben, a Győrössy kertben két autóra borult faág, emiatt vonultak a város hivatásos tűzoltói, akik szintén motoros láncfűrésszel dolgoztak a kár felszámolásán. Vasárnap este még Sáránd külterületére riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat. Egy fűzfa lógott be a vasúti pályára, egy mozdony szélvédőjét be is törte.

Vasárnap platós teherautó motortere és fülkéje égett Debrecenben, az Ispotály utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Egy autó csúszott árokba Nyírábrányban, a József Attila utcában. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók az áramtalanítást végezték el.

A hétvége rendőrségi mérlege

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában kilenc személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, melyek közül kettő súlyos, hét pedig könnyű sérüléssel végződött, közölte a police.hu.

A szolgálatot ellátó állomány 17 személyt fogott el, ebből 11 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, két személyt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján, míg négy külföldit az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt.

A rendőrök 34 személyt állítottak elő, ebből 7 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 25 esetben történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában