Lezárt nyomozás

2022.06.08. 11:57

Baleset a vasúti átkelőnél: beismerő vallomást tett a fiatal sofőr

Szerencsére nem végződött tragédiával az a vasúti átjáróban történt baleset, amiben egy férfi szenvedett könnyű sérüléseket. A berettyóújfalui rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

Forrás: police.hu

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy szeghalmi lakossal szemben - olvasható a police.hu-n. A nyomozás adatai szerint a férfi egy terepjáróval közlekedett Konyáron, a Debreceni utcában február 5-én este. A sofőr, járműjével egy vasúti átjáróhoz ért, amikor az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát figyelmen kívül hagyta és nekihajtott egy vonatnak. A balesetben az autó egyik utasa könnyű sérüléseket szenvedett.

A berettyóújfalui rendőrök a 21 éves fiatal férfit gyanúsítottként kihallgatták, amely során beismerő vallomást tett.

A hasonló balesetek elkerülése érdekében a rendőrség kéri, hogy fogadják meg a tanácsaikat:

A vasúti átjárót megközelíteni csak fokozott óvatossággal szabad!

Biztosított vasúti átjáróra járművel csak abban az esetben szabad ráhajtani, ha a teljes sorompó mindként rúdja nyitott véghelyzetben áll, a fényjelző vagy hangjelző berendezés, jelzést nem ad, illetve a fénysorompó vagy a félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó fehér fényjelzést ad.

A vasúti átjáróban és közvetlenül vasúti átjáró előtt előzni TILOS!

Csak akkor hajtsanak át a vasúti átjárón, ha kétséget kizáróan meggyőződtek arról, hogy semmilyen veszély nem gátolja az áthaladást!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában