Ügyeleti hírek

2022.03.08. 08:59

Szabadtéri tüzek pusztítottak hétfőn a megyében

Bőven akadt teendője a hajdú-bihari tűzoltóknak, rendőri intézkedésekre is sor került.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Hétfőn is szabadtéri tüzekhez vonultak a tűzoltók Derecske és Kaba közötti területre. Nádas égett ezer négyzetméter hosszan. A berettyóújfalui hivatásos és konyári önkéntes tűzoltók oltották el a tüzet.

 

Öt hektáron égett foltokban a száraz avar és gaz Görbeházán, a Virág utcában. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

 

Biri és Nagykálló között tíz hektáron égett a tarló és a nádas. A szakolyi önkormányzati és nyíradonyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

 

Húsz hektáros területen peremégéssel égett az avar és a gaz Hajdúnánás külterületén. A hajdúnánási, a hajdúböszörményi és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók vonultak, munkájukat a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

 

Álmosdon, a Bocskai utcában égett a nádas, ezer négyzetméteren, a lángokat a létavértesi önkormányzati tűzoltók oltották el.

 

Pocsaj külterületén lángolt az avar. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották a lángokat.

 

Hajdúszoboszló és Kaba között fél hektáros területen lángolt a nádas. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltókat riasztották, akik megfékezték a tüzet.

 

Püspökladány és Báránd között is nádas égett hétfőn. A püspökladányi hivatásos tűzoltók avatkoztak be egy vízsugárral és kéziszerszámokkal.

 

Végül Hajdúhadházon, az Irinyi József utcában kellett tüzet oltani az egységeknek. A debreceni hivatásos tűzoltók vonultak, majd egy vízsugárral oltották el a tüzet - tájékoztatott Papp-Kunkli Nóra a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól.

 

Az elmúlt 24 óra intézkedései

 

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában három személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, melyek közül kettő könnyű, egy pedig súlyos sérüléssel végződött - írja a police.hu.

 

A szolgálatot ellátó állomány 14 személyt fogott el, ebből 10 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, egy embert pedig a vele szemben érvényben lévő körözés alapján.

 

A rendőrök kilenc személyt állítottak elő, ebből nyolc főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés négy esetben történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában