Sziréna

2022.03.07. 13:52

Rendőrség: jogsi nélkül lopott autót a priuszos hadházi férfi

Aztán a lopott autóban lévő szerszámokat is ellopta – tudtuk meg a police.hu közleményéből.

Forrás: police.hu

A hajdúhadházi rendőrök őrizetbe vettek egy 22 éves férfit, aki lopott autóval furikázott. Mint kiderült, a gyanúsítottat korábban eltiltották a járművezetéstől – adta hírül a police.hu.


Teherautója hiányát jelentette be a tulajdonos március 3-án este a rendőrségen. A bejelentő elmondta, hogy a lakása közelében leállított, fogalomból kivont járművet tárolásra használta, azzal nem közlekedett. Aznap délután hiába kereste a parkolóban, nem találta, valaki elvitte. Másnap délben a hajdúhadházi rendőrök már tudták, ki és hová vitte a járgányt, délutánra pedig őrizetbe vették a gyanúsítottat – derül ki a közleményből.

 

A 22 éves helyi férfi kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett, elmondta, hogy munkából tartott hazafele, amikor észrevette a kisteherautót. Úgy gondolta, annak ellenére, hogy ivott és az eltiltás miatt nincs jogosítványa, nem gyalogol hazáig. A gépkocsi ajtaja nyitva volt, elkötötte azt, de a kertségben található lakhelye közelében elakadt vele. A mozgásképtelen autót otthagyva hazament, majd másnap reggel visszasétált, és az utastérben talált szerszámokat, és egyéb értékeket magával vitte. Délutánra pedig már a nyomozók kérdéseire válaszolhatott.

 

Az őrizetbe vett gyanúsított a cselekményt felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt követte el, valamint két korábbi, vagyon elleni bűncselekmény miatt folyamatban lévő eljárás mellé most egy harmadik és negyedik is társult.

 

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a 22 éves férfi ellen jármű önkényes elvétele bűntett és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást. A nyomozók a kisteherautót visszaadták tulajdonosának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában