Sziréna

2022.03.01. 09:13

Lopás miatt emeltek vádat egy testvérpár ellen Debrecenben

Nagy mennyiségű élelmiszerrel próbáltak fizetés nélkül távozni egy debreceni bevásárlóközpontból – áll a vádiratban.

Fotó: Shutterstock

A Debreceni Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett lopás vétségének kísérlete miatt emelt vádat két vádlott ellen, akik egy debreceni nagyáruházból próbáltak fizetés nélkül elvinni nagy mennyiségű élelmiszert – adta hírül a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

 

A felnőttkorú és a fiatalkorú vádlott testvéri viszonyban állnak egymással. A vádirat szerint ők ketten 2021. október 19-én 19 óra körül az egyik debreceni bevásárlóközpontban tartózkodtak és megállapodtak abban, hogy élelmiszert lopnak az áruházból. A vádlottak nagy mennyiségű terméket tettek a bevásárlókocsiba, majd az önkiszolgáló kasszákhoz mentek. A felnőttkorú vádlott néhány terméket kifizetett, azokat a bevásárlókocsiban lévő nagy mennyiségű, még ki nem fizetett árura tette, majd ezt követően közösen elhagyták az önkiszolgáló pénztárat, és ki akartak menni az üzletből. Az áruház biztonsági szolgálata észlelte a vádlottak cselekményét, ezért őket még az áruházban feltartóztatták és a ki nem fizetett árucikkeket visszavették tőlük.

A vádlottak által az áruháznak mint sértettnek több mint 54 ezer forint kárt okoztak, amely a visszavételezéssel teljes egészében megtérült.

Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

 

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlottak ellen társtettesként, kisebb értékre elkövetett lopás vétségének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a felnőttkorú és a fiatalkorú vádlottat is intézkedésként bocsássa próbára, a fiatalkorú vádlott vonatkozásában emellett állapítsa meg, hogy pártfogófelügyelet alatt áll.

 

Borítókép: illusztráció / Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában