Egy ember súlyosan megsérült

2022.03.18. 07:55

Lezárt akta: balesetet okozott a Vágóhíd utcán, majd társával együtt elmenekült

A 24 éves debreceni férfinek soha nem volt jogosítványa.

Forrás: rendőrség

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított – két ismerősével közösen – egy személygépkocsival közlekedett Debrecenben, a Vágóhíd utcán 2021. május 25-én este. A sofőr elvesztette uralmát a jármű irányítása felett, letért az úttestről, áthajtott a szalagkorláton, majd kidöntött egy betonoszlopot.

A baleset következtében az autó jobb első utasa a gépkocsiba szorult és súlyosan megsérült, ennek ellenére a két férfi a tőlük elvárható segítségnyújtás nélkül elmenekült.

A rendőrök őket a helyszíntől nem messze elfogták, majd előállították. Az eljárás során kiderült az is, hogy a jármű vezetőjének soha nem volt jogosítványa, továbbá az ismerőse autóját jogosulatlanul hozta el a baleset napján – írja a police.hu. A 24 éves helyi lakosnak segítségnyújtás elmulasztása bűntett, jármű önkényes elvétele bűntett és közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kell felelnie, míg társát segítségnyújtás elmulasztása bűntett miatt hallgatták ki a nyomozók. Mindketten beismerő vallomást tettek.

A rendőrség a nyomozást lezárta, és a keletkezett iratokat a napokban megküldte az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában