Ügyeleti hírek

2022.02.19. 08:41

Megszámolni is nehéz, hány helyen okozott kárt az erős szél pénteken Hajdú-Biharban

Rég volt ennyire mozgalmas napja a megye tűzoltóinak.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Összehordott, faapírték kapott lángra Hajdúszoboszlón az Újvárosi útfélen egy telephelyen, pénteken délelőtt. A tüzet a tulajdonos eloltotta a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók kiérkezésére. A tűzoltók egy vízsugárral elvégezték az utómunkálatokat


Száraz avar égett Zsáka közelében a 47-es számú főút mellett tegnap délelőtt. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tizenöt négyzetméteren égő területet.


Lakóépületet veszélyeztetett egy nagyméretű fenyőfa ága tegnap délelőtt Püspökladányban az Északi soron. A püspökladányi hivatásos tűzoltók teleszkópos fűrész segítségével eltávolították a veszélyes ágat.


Megbontotta a szél egy családiház tetejét pénteken délelőtt Nádudvaron a Kossuth téren. A püspökladányi hivatásos tűzoltók kihúzós létra segítségével visszahelyezték a gyalogosforgalmat is veszélyeztető meglazult cserepeket.


Hajdúszoboszlón a Wesselényi utcában egy családiház tűzfalának lemezborítását bontotta meg a szél tegnap a kora délutáni órákban. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétrán keresztül kézi szerszámok segítségével avatkoztak be a veszélyes lemezdarabok eltávolítására.


Kigyulladt egy személygépkocsi motortere pénteken délután Debrecenben a Külső Sámsoni úton. A debreceni hivatásos tűzoltók kiérkezésére, két arra közlekedő tehergépkocsi sofőrje három porral oltó segítségével eloltotta a tüzet. A tűzoltók egy vízsugárral elvégezték az utómunkálatokat.


Püspökladány külterületén száz négyzetméteren égett az avar délután. A püspökladányi tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.


Jelzett a szén-monoxid érzékelő pénteken késődélután Debrecenben a Simonyi út egyik társasházának lakásában. A debreceni hivatásos tűzoltók méréseket végzetek az ingatlanban, ahol bebizonyosodott a veszélyes gáz jelenléte. Az ingatlan lakóját a mentőszolgálat szén-monoxid mérgezés gyanújával kórházba szállította - tájékoztatott dr. Bányay Judit a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában