Ügyeleti hírek

2022.02.12. 09:08

Balesetek és avartüzek adtak munkát a tűzoltóknak

Pénteken számos riasztás érkezett a hatóságokhoz a megye területéről.

Forrás: Napló-archív

Péntek délelőtt a katasztrófavédelem mobil labor egysége mellett, a debreceni hivatásos tűzoltók három gépjárműfecskendővel vonultak ki a Debreceni Egyetem kémiai épületéhez. Méréseket végeztek az egyik laborban, majd iparbiztonsági helyszíni személt folytattak le. A beavatkozás idejére a tűzoltók kiürítették az épületet, így a 300 diák és oktató egy órával később térhetett vissza. A mentőszolgálat két embert szállított kórházba a helyszínről - számolt be róla 

 

Egyek külterületén a nádas égett száz méter hosszan, az egyeki önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral oltották el a tüzet.

 

Nádas és összehordott szemét égett péntek délután Hajdúhadházon, az Árpád utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral fékezték meg a lángokat.

 

Két autó ütközött össze Berettyóújfalu és Földes között. A helyszínre berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egyik autóból egy embert feszítő-vágó berendezés segítségével szabadítottak ki a tűzoltók, majd átadták őt a mentőszolgálatnak.

Hosszúpályiban, a Homok utca végében ötszáz méteren az avar égett, emiatt vonultak a létavértesi önkormányzati és a konyári önkéntes tűzoltók, akik kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet.

 

Három autó ütközött össze késő délután Debrecenben, a Hadházi út és a Nyíl utca kereszteződésében. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták az autókat és elvégezték az áramtalanítást. 

 

A rendőrség tájékoztatása szerint a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában nem jutott a rendőrség tudomására személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset.

 

A szolgálatot ellátó állomány 11 személyt fogott el, ebből hét főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, négy személyt pedig a velük  szemben érvényben lévő körözés alapján.

 

A rendőrök öt személyt állítottak elő, ebből három főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés két esetben történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában