Helyi kék hírek

2022.01.26. 08:58

Saját utasainak okozhatott sérülést az ittas sofőr, vádat emelnek ellene

A Debreceni Járási Ügyészségi súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki ittassága miatt az autóval letért az útról, majd az árokban felborult.

Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség

2021. május 28-án 20 óra 20 perc körüli időben a vádlott a más tulajdonában lévő, azonban általa jogszerűen használt személygépkocsival a nyírábrányi lakóhelyéről Nyíracsád felé haladt, az autóban a jobb oldali első és hátsó ülésen egy-egy utas tartózkodott. Mind a vádlott, mind pedig az utasok becsatolt biztonsági övvel közlekedtek - írja a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

 

A fenti helyen és időpontban az évszaknak, illetve a napszaknak megfelelő időjárási viszonyok voltak, az aszfalt száraz volt, az úton alig volt forgalom.

 

A vádlott a kifogásolható műszaki állapotban lévő személygépkocsi sebességét eltúlzottnak találta, ezért erőteljes fékezést alkalmazott, ekkor azonban odaértek egy balra ívelő útkanyarulathoz, amelyből kihaladva a vádlott elvesztette a jármű feletti uralmát és a járművel lesodródott a jobb oldali útárokba, ahol megpördült és a tetejére borulva állt meg.

 

A baleset következtében a vádlott mindkét utasa megsérült, egyiküknek 8 napon túl gyógyuló csonttöréses sérülése keletkezett, a másik utas pedig többszörös, 8 napon belül gyógyuló horzsolásos és zúzódásos sérülést szenvedett.

 

A vádlottal szemben alkalmazott alkoholvizsgálat során megállapították, hogy a férfi szervezetében nagy mennyiségű alkohol volt, amely következtében a vezetés során erősen ittas állapotban volt.

 

A férfi többszörös KRESZ szabályszegő magatartásának következtében jött létre a baleset és keletkeztek az utasok sérülései.

 

Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

 

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki és határozott időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában