Összefoglaló

2022.01.12. 08:24

Baleset baleset hátán: rengeteg munkája volt kedden a megyei tűzoltóknak

Két elakadt kamionhoz is vonulniuk kellett. Komádiban csokiszállító teherautó borult árokba. Ügyeleti hírek.

Forrás: Tóth Imre

A havas, szeles időjárás miatt kedden sok műszaki mentésre riasztották a tűzoltókat Hajdú-Bihar megyében

 – tudatta szokásos ügyeleti összefoglalójában a megyei katasztrófavédelem.

 

Kedden hajnalban egy kamion az út szélére húzódott Püspökladány közelében, majd induláskor keresztbe fordult. A püspökladányi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével segítettek a kamionnak elindulni.

 

Reggel Nyírmártonfalván, a Zúgó utcában két hat méter magas fa telefonkábelre dőlt. Az esethez a nyíradonyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik láncfűrész segítségével eltávolították a fákat.

 

Lesodródott egy autó az útról Létavértes külterületén. Ide a létavértesi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik elvégezték a jármű átvizsgálását, és áramtalanították azt. Szintén lecsúszott az útról egy autó Nádudvar külterületén. A püspökladányi hivatásos egység vonult, majd elvégezték az áramtalanítást. A mentőszolgálat a jármű vezetőjét kórházba szállította.

 

Egy kamion Berettyóújfaluban, a Széchenyi utcában az úttesten keresztbe fordult, ezzel forgalmi akadályt képezett. Riasztották a város hivatásos tűzoltóit, akik egy erőgép segítségével kimozdították a kamiont, így a forgalmi akadályt megszüntették.

 

Később Biharkeresztes külterületén egy kisteherautó az árokba hajtott, majd felborult. A balesethez a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók vonultak, a kisteherautó átvizsgálásra és áramtalanítására avatkoztak be.

 

Csokoládét szállító teherautó borult az árokba Komádiban, az Ibolya utcában kedden délelőtt, a forgalmat akadályozta, ezért riasztották a komádi önkormányzati tűzoltókat. Az egység erőgép segítségével megszüntette az akadályt. 

 

A karácsonyi díszvilágítás lazult meg a szélben Balmazújvároson, a Veres Péter utcában. Ide a balmazújvárosi önkormányzati és önkéntes tűzoltók vonultak, akik kosaras jármű segítésével avatkoztak be.

 

Két autó ütközött össze Püspökladány külterületén délután. Az egyik autóban utazók nem tudtak önállóan kiszállni, beszorultak a roncsba. A püspökladányi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki az utasokat, majd átadták őket a mentőszolgálatnak.

Eloltott kéménytűz után riasztották a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltókat kedden délután Hajdúhadházra, egy, a Nefelejcs utcában található családi házhoz. Az egységek kiérkezése előtt a ház lakója a kéménytüzet megfékezte. A tűzoltók a kéményt átvizsgálták, ahol nagy mennyiségű lerakódott kormot találtak, amely dugulást okozott. A család ideiglenesen rokonokhoz költözött.

 

Egy lakatlan házban használati tárgyak és ruhanemű égett Hosszúpályiban, a Bagosi utcában. A létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

 

Rendőrség: tizenegy elfogás, négy tettenérés

 

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában négy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, amelyek közül egy súlyos, három pedig könnyű sérüléssel végződött, olvasható a police.hu-n.

 

A szolgálatot ellátó állomány 11 személyt fogott el, ebből négy főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, hat személyt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján, míg egy külföldit az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt.

 

A rendőrök hét személyt állítottak elő, ebből három főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés három esetben történt.

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában