ügyeleti hírek

2021.10.22. 08:11

Buszra szakadt faág, kigyulladt autó, égő körbálák miatt vonultak a tűzoltók csütörtökön

Rendőri intézkedésekre is sor került.

Fotó: illusztrácó / Shutterstock

Viharos szél miatt riasztották csütörtökön a tűzoltókat Hajdú-Bihar megye több településére. Kilenc alkalommal a megyeszékhelyen kellett az egységeknek beavatkozniuk. A gyalogos és a közúti fogalmat akadályozták a vihar miatt lehasadó faágak. Hajdúszoboszlón egy családi ház tetőszerkezetét bontotta meg a szél, Hajdúböszörményben egy akácfa ágai hasadtak le és egy családi ház tetőszerkezetére dőlt. Püspökladány és Sárrétudvari között egy menetrend szerinti járműre hasadt egy nagyméretű faág. Azt kellett eltávolítani a püspökladányi hivatásos tűzoltóknak.

Földes és Berettyóújfalu között erdő aljnövényzete és huszonöt körbála égett csütörtök délután. A berettyóújfalui és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Késő délután egy személyautó motortere gyulladt ki Debrecenben, a Nagyerdei körúton. A debreceni hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt egy villamosvezető porral oltóval megfékezte a lángokat. A tűzoltók hőkamera segítségével átvizsgálták a járművet és az utómunkálatokat elvégezték.

Öt hektáros területen perem égéssel égett a legelő este Berettyóújfalu közelében. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók vonultak, akik két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet – tájékoztatott Papp-Kunkli Nóra a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól.

Az elmúlt 24 óra intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában három személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, melyek könnyű sérüléssel végződtek – írja a police.hu.

A szolgálatot ellátó állomány nyolc személyt fogott el, ebből négy főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, két személyt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján, két főt pedig az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt.

A rendőrök kilenc személyt állítottak elő, ebből három főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés hat esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában