fotókkal, videóval

2021.10.18. 18:07

„Az elsők között jutottunk ki” – Újabb szemtanúi beszámoló a borzalmas szállodatűzről

A szabolcsi vendég szerint mindenki jól, szervezetten reagált.

Fotó: Kiss Annamarie

Mint arról portálunk is több ízben beszámolt, vasárnap este kigyulladt és teljesen leégett a tamásipusztai Borostyán Med Hotel tetőszerkezete. A lángokat hajnali fél egy körül fékezték meg együttes erővel hajdú-bihari és szabolcsi tűzoltók. Személyi sérülés nem történt, a vendégek és a dolgozók időben elhagyták az épületet. Egyelőre kérdéses, pontosan mi okozta a pusztító tüzet: elindult a vizsgálat, az ügyben hétfőn már tanúkat is meghallgattak.

Egy újfehértói szemtanú, Molnár Ildikó a Szabolcs Online-nak elmondta, épp vacsorázni készültek, amikor rádöbbentek, nagy baj van.

– Az étterem bejáratánál voltunk, vártuk az este hét órát, hogy mehessünk vacsorázni. Készítettem egy képet az ottani kandallóról 18.56-kor, majd nem sokkal később már az étterem impozáns csillárját fotóztam. Kiszedtem egy tányér levest, leültem az asztalhoz, és 19.03-kor csináltam az újabb képet, ahogy tódul be a füst a szellőzőrendszeren keresztül.

Akkor nem érzékeltük, hogy mindez csupán néhány perc alatt történt, csak később, a képeket átböngészve tudatosult bennünk.

– Az asztalnál ülve egy fiatalember azt mondta, kinyitja az ablakot, mert a kandalló miatt füst van. Láttam, hogy a kandallónak semmi baja, és amikor újra a fiúra emeltem volna a tekintetem, már nem láttam őt az ablaknál – emlékezett vissza a szemtanú, majd hozzátette: azonnal kirohantak, és mire a harminc méterre lévő ajtóhoz értek, elment az áram.

– Az étteremben csak mi voltunk, az elsők között jutottunk ki, de a szállóvendégeket akkor még nem láttuk. Hívtuk a mentőket, a rendőröket, és rengeteg tűzoltó jött a helyszínre. Az ajtóban álltunk, amikor a barátnőm a kapuból kiabálta: „Gyertek gyorsan, mert az egész tető lángol!” Lassacskán kijöttek a vendégek, többen visszamentek a szobájukba menteni az értékeiket, míg mások az autóikkal igyekeztek minél messzebb jutni, hogy nehogy lángra kapjanak a járművek, illetve ne legyenek útban a mentésnél.

Mindenki jól, szervezetten reagált, de még ijesztőbbé tette a helyzetet, hogy sehol sem volt világítás, csak a telefonunk fényére hagyatkozhattunk.

– Fél órát maradtunk még, beindítottuk az autót, hogy segítsünk, hiszen sokan köntösben voltak a hidegben. A rendőrök kérésére elhagytuk a helyszínt, és szerencsére az ijedtségen kívül nem esett bajunk – mesélte Molnár Ildikó.

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/nyiradonyi-hoteltuz-mi-ki-tudtuk-hozni-mindenunket-sokan-nem-voltak-ilyen-szerencsesek-5748263/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában