sziréna

2021.03.25. 16:01

Nyíradonyban és Hajdúhadházon is lángra kapott az avar

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Mintegy két hektáron ég a száraz avar és a gaz Nyíradonyban, a Bokrétás utca mögötti területen – közölte honlapján a katasztrófavédelem. A debreceni, a nyíradonyi és a nyírbátori hivatásos, valamint a szakolyi önkormányzati tűzoltók mellett a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre érkezett. Az egységek két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat, melyek több fába is belekaptak, a tűzoltók a koronaégés miatt az egyik fa kivágása mellett döntöttek.

A katasztrófavédelem egy másik csütörtök délutáni tűzről is beszámolt. Híradásuk szerint csaknem száz hektáron gyulladt ki a gaz és az avar Hajdúhadházon, a Nefelejcs utca közelében. A tűz több irányban terjedt, és lakóházakat is veszélyeztetett. A lángokat a hajdúböszörményi, a debreceni, a nyíregyházi és a hajdúnánási hivatásos tűzoltók előbb körülhatárolták, majd eloltották.

Munkájukat kéziszerszámokkal körülbelül negyven lakos is segítette.

A rajok az utómunkálatokat végzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában