vádemelés

2021.03.23. 09:17

Dühkezelés fadarabbal: más autója bánta

A Püspökladányi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki egy veszekedés után szerszámnyéllel megrongált egy autót.

Fotó: police.hu

A vádlott 2020. augusztus 09-én 20 óra körül Püspökladányban a háza előtt, az utcán összeveszett élettársával. A dühös férfi ezután odalépett az élettársa által használt, ismerősétől kölcsönkapott autóhoz és mérgében leszakította a hátsó rendszámtábla tartót a rendszámmal együtt, majd a kapuból magához vett több mint 70 cm hosszúságú fa szerszámnyéllel betörte a jármű hátsó lámpabúráit és az első szélvédőre is ráütött, ami megrepedt – olvasható a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség közleményében.

A férfi cselekményével összesen 31.000 forint rongálási kárt okozott, amit később megtérített az autó tulajdonosának.

A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy a környéken tartózkodókban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Az ügyben a nyomozást a Püspökladányi Rendőrkapitányság folytatta le.

A Püspökladányi Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a járásbíróság az iratok tartalma alapján hozzon büntetővégzést és a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki, a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét, továbbá az eszközül használt szerszámnyelet kobozza el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában