Ügyeleti hírek

2021.02.04. 09:12

Tragikus lakástűzhöz és lángoló kamionhoz vonultak a tűzoltók

Egy ötven év körüli férfit hoztak ki a füsttel telítődött hosszúpályi házból, de a mentősök már csak a halála beálltát tudták megállapítani.

Fotó: Kiss Annamarie

Meghalt egy férfi, miután kigyulladt egy kilencven négyzetméteres családi ház Hosszúpályiban, a Rózsa utcában. Az ingatlan egyik szobájában az ágy, a mellette lévő szekrény, az asztal és a falikárpit is égett. A füsttel teli épületből két rendőr hozott ki egy embert, akit átadtak a mentőszolgálat munkatársainak, ők azonban már csak a halált beálltát tudták megállapítani. A debreceni hivatásos és a létavértesi önkormányzati tűzoltók vonultak két járművel. Az egységek eloltották a tüzet – tudatta portálunkkal a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője. A tragikus tűzesetről készült helyszíni tudósításunkat ide kattintva olvashatják.

Kigyulladt egy nyerges vontató az M35-ös autópályán, a Józsai Pihenőnél szerda éjszaka. A debreceni és hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, akik négy vízsugárral körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. A tűzben a kamion vezetője nem sérült meg – tette hozzá Papp-Kunkli Nóra tűzoltó főhadnagy.

Tizenkét órán belül három határsértő

Elfogtak három külföldi férfit a rendőrjárőrök Bedő külterületén szerda este 19 óra 30 perc körül. A magukat szír, palesztin, és iraki állampolgárnak valló személyek nem tudták hitelt érdemlően igazolni személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon.

Fotó: police.hu

A hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően előállították őket a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük – közölte honlapján a rendőrség.

A rendőrség elmúlt huszonnégy órája

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt huszonnégy órában egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, ami könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány tizenhét személyt fogott el, akik közül tizenkét főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, két személyt a vele szemben érvényben lévő körözés alapján, három külföldit pedig az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt.

A rendőrök tizenkilenc személyt állítottak elő, közülük tizenhárom főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés négy esetben történt – összegezte a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában