védőfelszerelés nélkül

2020.10.06. 09:52

Lezuhant a mérlegház tetejéről egy munkás az M4-es mellett, tárgyalják az ügyet

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat azzal a cégvezetővel szemben, akinek munkavállalója hiányos védőfelszerelés miatt sérült meg egy Nagykereki melletti építkezésen.

Fotó: police.hu

A vádlott alvállalkozóként dolgozott az M4 autópálya országhatárig tartó szakaszának építésében, cégének feladata egy határközeli mérlegház építése volt. A felek által kötött szerződés értelmében az építkezéshez kapcsolódó munkavédelmi előírások betartásáért a vádlott felelt – írja a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A közlemény szerint 2019. december 20. napján 8 óra körül a vádlott egyik alkalmazottja az épület födémszerkezetén dolgozott kb. 5 méter magasságban, védőeszközként csak egy sisak volt rajta.

A vádlott nem gondoskodott a födémen korlátrendszer kialakításáról és egyéni védőeszközt sem biztosított a magasban dolgozó sértettnek. A férfi egy betonvas illesztését végezte, kihajolt, de a súlypontját elveszítve megbillent, majd az épület tetejéről lezuhant, a betonozott mérlegaknába esett.

A sértett a fején nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a járásbíróság az iratok tartalma alapján hozzon büntetővégzést és a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki.

A nyomozást végző biharkeresztesi rendőrök által a helyszínen készített fényképfelvételek ezen a linken tekinthetők meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában