Összefoglaló

2020.09.29. 08:44

Májkrémes zacskóval a fején sétált egy cica egy sárándi háztetőn, a tűzoltóknak kellett lehozni

Három macskamentés is jutott hétfőre, mindegyik happy enddel végződött. Ügyeleti hírek.

Fotó: katasztrófavédelem

A debreceni hivatásos tűzoltóknak hétfőn macskás napjuk volt – írja közleményében a megyei katasztrófavédelem. Először reggel Sárándra hívták őket, ahol egy kismacska egy májkrémes zacskóval a fején egy családi ház tetején sétált.

Fotó: katasztrófavédelem

A tűzoltók létrán át felmásztak érte, és megszabadították a zacskótól is.

Fotó: katasztrófavédelem

Délután Debrecen külterületére vonultak, ahol két macska mászott egy hatméteres fa tetejére. Az egyik cicát a tűzoltók levették, a másikat az állat gazdája csalogatta le. A debreceni Böszörményi útra is riasztották az egységeket. A tűzoltók dugólétrán át, láncfűrész és csáklya segítségével jutottak az állathoz, majd átadták a gazdájának.

Két autó ütközött össze Hosszúpályiban, a Szabótiszta tanyán. A létavértesi önkormányzati tűzoltók átvizsgálták a járműveket, és áramtalanították azokat. A mentőszolgálat egy embert kórházba szállított.

Fotó: katasztrófavédelem

Késő este Berettyóújfalu és Furta között szeméttelepen keletkezett tűz. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Négy baleset is történt

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában négy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül egy súlyos, míg három könnyű sérüléssel végződött – írja a police.hu.

A szolgálatot ellátó állomány hat személyt fogott el, ebből öt főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, egy személyt pedig a vele szemben érvényben lévő körözés alapján.

A rendőrök kilenc személyt állítottak elő, ebből négy főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés öt esetben történt.

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában