Ügyeleti hírek

2020.09.16. 10:39

Ereszbe szorult, aknába zuhant macskákat mentettek a tűzoltók

Kedden több cica is pórul járt, reméljük, maradt még néhány életük.

Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Trágyacsomó égett kedden délben Nádudvaron, egy Szabadság utcai családi ház udvarán, ahol a püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Aknába zuhant két kismacska tegnap délután Létavértesen, a Kassai utcában. Az állatok önerejükből nem tudtak kimászni, ezért a létavértesi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal emelték ki őket. Macskamentés zajlott tegnap este Debrecenben, a Rákóczi utcában is. Az itt pórult járt áldozat beszorult egy társasház ereszcsatornájába, ahonnan kihúzós létrán keresztül vették ki a megyeszékhely hivatásos tűzoltói.

Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az úttestre borult egy kisteherautó rakománya – zsákos oltott mész és pár zsák glettanyag – Debrecenben, a 35-ös főúton. A helyi hivatásos tűzoltók az ép zsákokat visszapakolták, majd vízsugár segítségével megtisztították az utat – számolt be a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Az elmúlt 24 óra számokban

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság beszámolója szerint az egyenruhások az elmúlt 24 órában 1 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, ami könnyű sérüléssel végződött.

A szolgálatot ellátó állomány 11 személyt fogott el, akik közül 8 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 1 személyt a vele szemben érvényben lévő körözés alapján, míg 2 külföldit az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt.

A rendőrök 12 személyt állítottak elő, közülük 10 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 15 esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában