Összefoglaló

2019.11.13. 10:34

Újfaluban és Püspökladányban is gondot okozott a szén-monoxid

Egy embert kórházba is kellett szállítani. A katasztrófavédelem ügyeleti hírei a hét második napjáról.

Ágymatrac égett Nyíradonyban, a Bokrétás utcában tegnap kora délután. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a ház lakója eloltotta a tüzet, az egység átszellőztette a házat. A lakó nem sérült meg, de ideiglenesen rokonokhoz költözött – áll a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében.

Szén-monoxid-érzékelő adott jelzéseket tegnap este Berettyóújfaluban, a Tinódi utcában. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat riasztották, akik méréseket végeztek a családi házban. A tűzoltók mérései kimutatták a szén-monoxid jelenlétét a levegőben. Az egység átszellőztette az épületet, a fűtőberendezést ideiglenesen kizárta a rendszerből, a ház más módon fűthető maradt. A lakók nem sérültek meg.

Tegnap késő este egy ember rosszul lett egy családi ház fürdőszobájában Püspökladányban, a Dembinszky utcában. A mentőszolgálat mellett a püspökladányi hivatásos tűzoltók is vonultak, akik a házban magas szén-monoxid-értékeket mértek, így a nyílt égésterű kombinált gázkazánt kizárták a rendszerből. A sérültet a mentőszolgálat szén-monoxid-mérgezés tünetei miatt kórházba szállította.

Ezek is érdekelhetik