Bő hónapnyi pihenő

2019.07.11. 08:22

A Debreceni Ítélőtáblán is ítélkezési szünet lesz

A bíróságok napján, július 15-én kezdetét veszi a bíróságokon az ítélkezési szünet, amely augusztus 20-ig tart. Ekkor a bíróságok a főszabály szerint nem tartanak tárgyalásokat.

Fotó: Napló-archív

A bíróságok e szünetben sem tartanak zárva, az ügyfélfogadás folyamatos. A Debreceni Ítélőtábla lajstromirodája a szokásos időben, hétfőtől péntekig 9 és 11 óra között, szerdai napokon 7.30-tól 15 óráig fogadja az ügyfeleket.

A büntető ügyszakban a soron kívüli ügyintézést az ítélőtábla elnöke külön vezetői intézkedésekkel szabályozta. A büntetőügyek esetében a büntetőbírák folyamatosan ellátják a törvényi feladataikat, a határidők számítását a törvénykezési szünet nem érinti. Eljárnak az előállításos ügyekben, a gyorsított eljárásokban, és döntenek a kényszerintézkedések alkalmazásáról.

Polgári ügyszakban a soron kívüli ügyintézés folyamatos. Polgári perekben, fizetési meghagyásos eljárásokban a felekre kirótt határidők a törvénykezési szünetbe nem számítanak bele.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában